Puhelin: 040 910 9070 tai 040 555 1136 | Sähköposti: info "at" jepp.fi

Puunkaato ja hoito

Jepp puunkaato

Tarjoamme puunkaatoa kahdella eri tavalla: suorakaatona ja kiipeilykaatona. Kiipeilykaadossa kiipeämme puun latvaan, samalla katkoen oksat matkan varrelta, jonka jälkeen laskemme oksat turvallisesti maahan. Suorakaadossa kaadamme puun suoraan maanpinnalle. Työtapa kaatoa tehdessä päätetään paikan perusteella. Tähän vaikuttavat:

  • sähkölinjojen läheisyys
  • rakennusten läheisyys
  • toisten puiden läheisyys
  • rungon kierous

Tarjoamme puunkaatoa ensisijaisesti Tampereen, Valkeakosken ja Pirkanmaan alueella.

Miten puunkaato tehdään?

Kaadamme puun, karsimme sen oksista ja pilkkomme rungon sopiviksi paloiksi. Keräämme oksat ja runkopalat ja viemme ne pois. Halutessasi voit tilata klapituspalvelumme jolloin klapitamme runkopalat polttopuuksi.

Kannon saat kätevimmin pois kannonjyrsimispalvelullamme ilman nurmen tuhoamista. Kantojyrsimemme mahtuu ahtaisiinkin paikkoihin, joten kannon poistaminen esimerkiksi talon läheltä ei ole ongelma.

Vinkkejä puunkaadon tilaamiseen

Puun kunto kannattaa arvioida aluksi silmämääräisesti itse. Voit myös kutsua meidät paikan päälle tekemään tarkastuksen. Lue lisää puun tarkastamisesta täältä. Täsmällisen tarjouksen saamiseksi suosittelemme arvioimaan puun tai puiden korkeuden, lajin ja kuvailemaan niiden ympäristön.

Suosittelemme lähettämään kuvat puusta tai lyhyen videon meille WhatsApilla numeroon 040 910 9070.

Suosittelemme lähettämään kuvat puusta tai lyhyen videon meille WhatsApilla numeroon 040 910 9070.
Puunkaatolupa haetaan kunnan rakennusvalvonnasta

Puunkaatolupa

Jos kaato on vaativa, siihen liittyy naapuruston mielenilmausoikeus tai jos kunta vaatii kaatotyön selvittämistä, pitää yhdessä kaatotyön tilaajan kanssa laatia kaatolupa. Useimmat kunnat tarjoavat valmiin asiakirjapohjan johon tarpeelliset tiedot voi merkitä. Kunnan viranomainen tarkistaa sekä kaatopaikan että suunnitelman ja antaa joko hyväksynnän tai hylkäyksen kaadon suorittamiselle.

Useimmissa kunnissa rakennusvalvonta on vastuussa puunkaatojen lupamenettelyistä. Puunkaatoluvan hinta vaihtelee paikkakunnasta riippuen.